Wandelgroep de Eekhof

Wandelen in en rond de Broekstreek

Broekstreker Stertocht.

De 15e Broekstreker stertocht staat gepland op 24 april.

Wandelgroep De Eekhof organiseert ieder voorjaar de Broekstreker Stertocht. Dit is een wandeltocht door de Broekstreek voor wandelaars en nordic-walkers. 

De Broekstreek omvat de dorpen Ekehaar, Amen, Eldersloo, Eleveld en Geelbroek. De Broekstreek is gelegen in de prachtige provincie Drenthe en ligt midden in de vierhoek Assen, Rolde, Grolloo en Hooghalen. 

De stertocht is verdeeld over vier verschillende routes. De routes lopen over verharde en onverharde wegen door de prachtige natuur van het Drentse landschap met beekdalen, heidevelden, weiden, essen, bossen, dorpen, houtwallen, vennen en al het andere waar er onderweg van te genieten valt.

Iedere route heeft een andere kleur en is circa 12,5 km lang. Zodoende kan de wandelaar zelf kiezen om 12,5 km, 25 km, 37,5 km of 50 km te wandelen. Op elke route is ongeveer halverwege een rustplaats met een gratis hapje en/of drankje. Na iedere gelopen route komt u terug in het dorpshuis en ontvangt u desgewenst de volgende route. De volgorde van de routes wordt door de organisatie bepaald.

Afstand

Starttijd

50 km ( 4 routes)

7:00

37,5 km (3 routes)

7:00 - 10:00

25 km (2 routes)

7:00 - 12:00

12,5 km

7:00 - 15:00

Vanaf 6.45 uur is inschrijving mogelijk in dorpshuis “De Eekhof”

In 2020 ging de Broekstreker stertocht niet door in verband met de Corona maatregelen. De kosten voor deelname zouden zijn geweest:

·       € 4,00 voor KWBN-leden

·       € 5,00 voor niet-leden

·       € 3,00 voor kinderen t/m de basisschoolleeftijd.

Aan deze tocht is géén medaille of vaantje als beloning verbonden.


Wilt u meer informatie over de Broekstreker Stertocht gebruik dan het contact formulier.