Wandelgroep de Eekhof

Wandelen in en rond de Broekstreek

“Groep Wolf” loopt 105e Nijmeegse vierdaagse (verslag Henk Wolf)

De 105e editie van de Nijmeegse 4daagse is weer als vanouds verlopen. Alle 47.000 inschrijfplekken waren verzegd, waarvan 43.363 zich ook werkelijk aanmeldden. Uiteindelijk hebben 39.019 deelnemers op vrijdag 21 juli de finish gehaald.


"Groep Wolf" kwam dit jaar met 13 wandelaars aan de start, 12 van hen wisten de eindstreep op de Via Gladiola daadwerkelijk te halen. De groep bestaat uit wandelaars uit Ekehaar en omgeving, grotendeels lid van Wsv "Wandelgroep de Eekhof".

(één deelnemer ontbreekt op de foto)

De weergoden waren de deelnemers dit jaar goed gezind. Op een enkele fikse bui na waren de weersomstandigheden zeer gunstig. Dinsdagmiddag was het nog zomers warm. Daarna daalde de temperatuur naar aangename waarden.


Voor het eerst sinds 2019 liepen de wandelaars weer door de Betuwe. Vorig jaar kwam de "dag van Elst", na twee coronajaren, door extreme hitte te vervallen.


Op het wandelparcours liepen meer dan 70 verschillende nationaliteiten in de leeftijd van 11 tot 90+. Voor de deelnemers uit Ekehaar en omstreken was het ook leuk andere deelnemers en toeschouwers uit de gemeente Aa en Hunze te treffen.


Een deel van de groep gaat zich nu weer bezighouden met de organisatie van één van hun eigen wandeltochten, de 15e Herfstwandeling op 8 oktober 2023 vanuit dorpshuis “de Eekhof” te Ekehaar.